Alatta riskeert cel voor beledigen Van Holsbeeck

WOENSDAG, 9 JANUARI 2013, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Pietro Alatta verscheen gisteren voor de rechtbank naar aanleiding van zijn beledigingen aan het adres van Herman Van Holsbeeck in 2006. Alatta ontkende echter tegenover de rechter.


Alatta noemde Van Holsbeeck destijds een 'hoerenjong' en verklaarde dat de Anderlecht-manager scheidsrechters omkocht. Ook noemde hij de Argentijnse transfers uit die periode 'een pure witwasoperatie'. De woorden van Alatta kregen veel weerklank in de media.

Van Holsbeeck diende hierop een klacht in voor smaad en eerroof en gisteren moest Alatta zich verantwoorden voor de rechter. Daar trok hij zijn woorden in. Alatta beloofde ook Anderlecht en Van Holsbeeck binnen de week een schadevergoeding te betalen. Beide eisen 12.500 euro.

Een uitspraak was er gisteren niet. Op 22 januari wordt de zaak verder gezet en op 5 februari wordt er een uitspraak verwacht. Alatta riskeert een celstraf van zeven maanden en omdat hij geen recht meer heeft op een straf met uitstel, gaat het om een effectieve celstraf.

Bron: Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.