Biglia riskeert boete van 16.500 euro

MAANDAG, 14 JANUARI 2013, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is van plan het spel met Lucas Biglia hard te spelen. Als blijkt dat hij niet echt ziek is, riskeert hij een fikse boete. De club wil zo vermijden dat Biglia een precedent zou scheppen.


Als Anderlecht zich zacht opstelt, zou dit andere spelers wel eens op ideeën kunnen brengen om op een gelijkaardige manier een vertrek te forceren.

In het huishoudelijk reglement staan twee artikels die in het geval van Biglia van toepassing zijn:
- "Een inhouding van 150 euro van het salaris zal gebeuren indien een speler zonder gerechtvaardigde reden een training mist."
- "Een inhouding van twintig procent van het salaris zal gebeuren indien een speler zonder rechtvaardiging een wedstrijd mist."

Biglia miste het oefenduel met Heracles. Indien hij niet echt ziek blijkt, kan er twintig procent van zijn maandloon worden afgehouden en dit komt overeen met zo'n 16.500 euro (Biglia verdient ongeveer één miljoen euro per jaar).

Hassan en Aruna

Als Anderlecht Biglia beboet voor zijn afwezigheid, zou dit niet de eerste keer zijn. In 2008 bleef Ahmed Hassan na zijn winst in de Africa Cup langer weg dan afgesproken en dit kostte hem toen 15.000 euro.

In 2004 probeerde Aruna Dindane een transfer af te dwingen door een competitiewedstrijd afwezig te blijven. Hij kreeg toen een boete van 10.000 euro.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.