Manager Biglia gaat in de tegenaanval

MAANDAG, 14 JANUARI 2013, 10:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws geeft Enzo Montepaone zijn versie in de zaak-Bigla. Hij trekt hard van leer. Hij hekelt onder andere de werkwijze van Anderlecht, dat een deurwaarder naar Argentinië stuurde.


Volgens Montepaone is Biglia wel degelijk ziek. Zijn ziekte zou gerelateerd zijn aan stressfactoren en zijn vergelijkbaar met zware migraine. Gezien de aard van de symptomen, wenst de speler geen verklaring af te leggen en verblijft hij thuis, waar hij wordt bijgestaan door zijn familie.

Dokter stelt vast dat Lucas ziek is

Montepaone heeft ook een uitleg waarom Biglia nog hijzelf Anderlecht contacteerden. Volgens hem was Biglia niet in staat af te reizen naar Turkije. De manager verklaarde eveneens dat Lucas' telefoon niet werkt buiten Europa. Hijzelf zou recent van nummer veranderd zijn waardoor Anderlecht ook hem niet te pakken kreeg.

De reactie van Anderlecht bleef niet lang uit. Het stuurde een dokter en deurwaarder naar Argentinië, wat niet door Montepaone geapprecieerd wordt: "De dokter kon zelf vaststellen dat Lucas ziek is", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Montepaone vraagt zich ook af waarom Van Holsbeeck niet zelf naar Argentinië vloog om zich te vergewissen van de toestand van Biglia.

Gerechtelijke stappen

Aangezien Biglia en Montepaone de laatste weken werden beschuldigd van allerlei trucs om een transfer te forceren, wil de manager gerechtelijke stappen ondernemen. Volgens hem werd hij onterecht als een onruststoker afgeschilderd en werd zijn goede naam door het slijk gehaald. Zijn advocaat onderzoekt de zaak en is reeds naar België vertrokken.

Weinig concrete interesse, veel nieuwsgierigheid

Ondertussen tonen Italiaanse en Engelse clubs wel interesse in Biglia, maar happen ze niet toe omwille van de hoge vraagprijs van acht miljoen euro. In de huidige markt en huidige crisissfeer zijn enkel Russische en Chinese clubs bereid dit soort sommen op tafel te leggen, maar volgens Montepaone zou een transfer naar één van die landen geen vooruitgang zijn voor Biglia's sportieve carrière.

Daarom lijkt het zelfs logisch dat Biglia binnenkort weer zal neerstrijken op Anderlecht. Manager Montepaone verdedigt zijn speler en stelt duidelijk dat Biglia, hoewel hij veel emotioneel leed te verwerken krijgt door de negatieve reacties, zal terugkeren als een echte professional (op voorwaarde dat het niet tot een transfer komt, weliswaar).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.