Tarfi: "Eigenheden van een rechtsback leren"

MAANDAG, 14 JANUARI 2013, 15:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de seizoensvoorbereiding maakte MehdiTarfi een prima indruk tot hij geblesseerd uitviel. Nu is hij weer fit en trok hij mee op winterstage. "Ik hoop ooit mijn kans te krijgen als rechtsachter", zo vertelt hij.


Net als zijn tweelingsbroer Karim, die werd uitgeleend aan De Graafschap, is Mehdi Tarfi van nature een aanvallende middenvelder. John van den Brom posteerde hem afgelopen zomer echter als rechtsback en dat ging prima. Ook tegen Heracles viel hij vrijdag in als rechterverdediger.

"Bij de U13 speelde ik daar ook al, maar daarna niet meer. Sindsdien speelde ik steeds als aanvallende middenvelder", legt Tarfi uit in La Dernière Heure. "Als de coach me op een dag laat opdraven als rechtsback, zou ik erg gelukkig zijn. Intussen probeer ik me zoveel mogelijk te scholen in deze functie. Aan mijn positiespel en kopspel moet nog gewerkt worden. Dat is echt dramatisch."

Hoewel hij officieel deel uitmaakt van de A-kern, had Tarfi niet verwacht mee te mogen op winterstage. "Ik was verrast toen ik mijn naam zag tussen de deelnemers", aldus Tarfi, die een Marokkaanse vader en Belgische moeder heeft. "Voor welke nationale ploeg ik kies, weet ik nog niet. Ik hou van beide landen. Maar ik heb nog tijd. Laat me maar eerst hard werken bij Anderlecht."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.