Roef: "Elke dag proberen bij te leren"

MAANDAG, 14 JANUARI 2013, 17:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De 18-jarige Davy Roef geldt als een groot talent en is dit seizoen derde doelman. Met de U19 blonk hij wel uit in de NextGen Series. Vooral in Tottenham was hij subliem. "John van den Brom feliciteerde me voor die match."


"Dankzij die match kent iedereen binnen de club me nu", vertelt Roef over de 0-2-zege. "De NextGen Series leverde me zelfs een bijnaam op: Pinto, naar de reservedoelman van Barcelona. Het was Proto die me zo is beginnen noemen nadat we tegen Barcelona 0-2 gelijk speelden."

Roef promoveerde afgelopen zomer van vierde naar derde doelman. "Ik heb Proto en Kaminski voor mij. Ik probeer elke dag beter te worden door van hen te leren. Dat Kaminski meer wil spelen? Ik hoor ook de geruchten, maar ik denk niet dat hij zal vertrekken."

Roef is een echte voetbalfreak. Dat bewees hij door door voor de tweede keer op rij de voetbalquiz op stage te winnen. "Het komt ook doordat ik zo vaak Fifa en Football Manager speel dat ik zoveel weet", lacht hij. "Ach, dit is mijn kleine trots in de A-kern."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.