Dendoncker: "Mijn broer speelt bij Club Brugge"

MAANDAG, 14 JANUARI 2013, 17:24 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Leander Dendoncker was de grote verrassing in de spelerskern voor Belek. De 17-jarige middenvelder deed het echter prima. "Maar beschouw me alstublieft nog niet als de nieuwe Biglia. Daarvoor moet ik nog veel bijleren."


De selectie van Dendoncker is een beloning voor zijn sterke prestaties tijdens de NextGen Series. "Na vier wedstrijden raakte ik wel geblesseerd aan de hamstrings, maar daarvoor heb ik inderdaad goede wedstrijden gespeeld. Dat zal de coach wel beïnvloed hebben bij zijn keuze. De NextGen is een mooie vitrine."

Dendoncker is afkomstig uit het West-Vlaamse Passendaele en speelt sinds vier jaar voor Anderlecht. "Ik speelde toen bij Roeselare en kon ook naar Standard, Club Brugge en Genk, maar het verhaal van Anderlecht sprak me het meest aan. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Ik heb trouwens nog een broertje van elf jaar die voor Club Brugge speelt."

Na zijn overstap kwam Dendoncker eerst in een gastgezin terecht. "Dat waren de ouders van David Steegen, onze perswoordvoerder", aldus Dendoncker. "Sinds kort deel ik een appartement met Michaël Heylen dichtbij het stadion."

Qua lichaamsbouw doet Dendoncker denken aan Barcelona-middenvelder Busquets. Deze is ook zijn voorbeeld, maar Dendoncker houdt beide voeten stevig op de grond. "Verwacht niet dat ik zeg dat ik de opvolger van Biglia zal worden. Ik moet nog veel leren voor ik dat niveau haal. Ook al voel ik dat deze stage een belangrijke stap in mijn carrière is, mijn groot doel voor 2013 blijft het behalen van mijn diploma."

Bron: La Dernière Heureanderlecht-online forum