Heylen is klaar voor zijn debuut

DINSDAG, 15 JANUARI 2013, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het gaat hard voor Michaël Heylen. Deze zomer werd nog getwijfeld aan zijn toekomst bij Anderlecht, nu staat hij dicht bij zijn debuut in het A-elftal, waar hij naar eigen zeggen klaar voor is.


Heylen is afkomstig uit Wommelgem. Hij begon te voetballen bij Ternesse en via Beerschot trok hij op zijn veertiende naar Anderlecht, dankzij het Purple Talents Project. Dit Anderlechts project biedt namelijk een uitstekende combinatie tussen voetbal en scholing.

Ziekte van Crohn

Dat Heylen het tot de A-ploeg van Anderlecht schopt, mag gerust een klein wonder worden genoemd worden. Toen hij zestien was, kreeg hij de ziekte van Crohn, een darmaandoening die veel vergt van het lichaam en bij jongeren zelfs een groeiachterstand kan veroorzaken. Maar Heylen kwam er weer helemaal bovenop, dankzij zijn vastberadenheid en de steun die hij kreeg vanuit de club.

NextGen Series

De voorbije maanden onderging Heylen een ware metamorfose. Hij schopte het tot aanvoerder en steunpilaar bij de U19 en schitterden in de NextGen Series. Op die manier zette hij een serieuze stap voorwaarts en nam hij alle eventuele twijfel bij de Anderlecht staff weg. Nu kan hij worden beschouwd als één van de grootste talenten van de afgelopen jaren.

De NextGen competitie is niet vreemd aan zijn metamorfose. Anderlecht biedt namelijk de beste opleiding in België en daarom worden de jeugdspelers in de binnenlandse competitie maar weinig op de proef gesteld. Tegens clubs als Barcelona en Tottenham is dit natuurlijk wel even anders. De NextGen Series bood Heylen de kans om te groeien en zijn talent ten toon te spreiden.

Geluk met Van den Brom

Op winterstage in Turkije speelde Heylen een erg sterke helft tegen Heracles. Mogelijk wordt hij hiervoor morgen beloond met een basisplaats tegen Gent want Anderlecht mist nogal wat rechtsvoetige verdedigers. Heylen heeft dan ook geluk met een coach als Van den Brom, die graag met jeugdspelers werkt.
Na te zijn doorgebroken bij de U19, werd Heylen ook geselecteerd in de nationale beloftenploeg. Zijn volgend doel is duidelijk: in de A-ploeg van Anderlecht terecht komen.



anderlecht-online forum