Anderlecht naar halve finale in de beker

WOENSDAG, 16 JANUARI 2013, 23:37 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht stoot na een 1-0 overwinning door naar de halve finales in de Beker van België. Daarin neemt paars-wit het op tegen Racing Genk, dat Zulte Waregem uitschakelde.


Gent begon gretig aan de wedstrijd, zonder al te veel kansen. Na een dik kwartier snoepte Praet de bal af en leverde een assist voor De Sutter, die zijn kans in de basis kreeg. De vervanger van Mbokani stelde niet teleur en maakte het enige doelpunt.

Voor Anderlecht hoefde het niet echt meer. Met de topper van zondag in het hoofd (tegen Zulte Waregem), werd de spaarstand aangezet. Gent bracht ook nog maar weinig op de mat en de wedstrijd kabbelde naar het einde toe.

Even leek er nog wat te gebeuren, toen invaller Iakovenko zijn schot op de lat botste. Verder waren er slechts enkele mooie acties van Praet, maar zonder al te veel doelgevaar.

Anderlecht stoot dus door naar de halve finales, nadat de heenwedstrijd al op 1-1 geëindigd was. Op 30 januari vindt de heenwedstrijd plaats tegen Genk in het Astridpark. De terugwedstrijd wordt gespeeld op 2 maart.

Score: 1-0
Doelpunt: 18' De Sutter (1-0)

Anderlecht:Proto, Odoi, Deschacht, Nuytinck, Wasilewski, Bruno, Praet, Kljestan, Kanu, De Sutter, Jovanovic (69' Iakovenko)

AA Gent:Boeckx, Rafinha, Arzo, Zukanovic, Wallace, Hubert, Neto (77' Van der Bruggen), Lepoint, Brüls (73' Conte), Mboyo, Soumahoro (65' Kola)

Gele kaarten: 13' Kljestan
Rode kaarten: /



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.