Portret: Samuel Armenteros

DINSDAG, 22 JANUARI 2013, 09:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Samuel Armenteros maakte gisteren zijn opwachting in Anderlecht en kan zaterdag tegen Lokeren debuteren. Maar hoe goed is hij? Hierbij een portret:


Armenteros is de zoon van een Zweedse moeder en Cubaanse vader. Die laatste keerde na de scheiding wel terug naar zijn geboorteland. In 2006 trok Armenteros als 16-jarige naar Heerenveen, waar hij al na een half jaar bij de A-kern aansloot.

Bij Heerenveen werd Armenteros beschouwd als een 'enfant terrible' die de regels niet voldoende volgende. Zijn talent stond echter buiten kijf. De Zweed beschikt over een uitstekende linkervoet, schermt de bal goed af, is rustig en snel.

Van Heerenveen ging Armenteros naar Heracles, waar zijn Zuiders temperament al wat minder duidelijk zichtbaar was. Bij Heracles stond hij bekend als een sociaal persoon. Hij spreekt naast Zweeds ook Nederlands, Spaans, Portugees, Engels en Noors.

Bij Heracles werd Armenteros vooral als targetspits uitgespeeld en verbeterde ook zijn kopbalspel. Als doelpuntenmachine staat hij echter niet bekend. Daarom is hij misschien wat vergelijkbaar met Dembele, maar met een betere afwerking.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.