Mbokani wint Gouden Schoen

WOENSDAG, 23 JANUARI 2013, 22:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals verwacht heeft Dieumerci Mbokani de Gouden Schoen 2012 gewonnen. Hij haalde het met ruime voorsprong op Jelle Vossen en Silvio Proto. Ook Matias Suarez en Lucas Biglia haalden de top tien. Dennis Praet werd elfde.


Eindstand Gouden Schoen

1. Dieumerci Mbokani: 401 punten
2. Jelle Vossen: 178
3. Silvio Proto: 154
4. Kevin De Bruyne: 113
5. Matias Suarez: 57
6. Carlos Bacca: 53
7. Thomas Buffel: 40
8. Lucas Biglia: 32
9. Franck Berrier en Jeremy Perbet: 24
11. Dennis Praet: 17

Gouden Pump: Annelien Coorevits

In de marge van de Gouden Schoen worden nog enkele prijzen uitgereikt. Zo konden de lezers van Nina, de damesbijlage van Het Laatste Nieuws, stemmen voor de 'Gouden Pump' ofte de voetbalvrouw van het jaar.

Van de vier geselecteerden kreeg Annelien Coorevits, de vriendin van Olivier Deschacht, de meeste stemmen. Elke Clijsters (vrouw van Jelle Van Damme), Chiara Eggermont (vriendin van Colin Coosemans) en Maya Köteles (vrouw van Laszlo) waren de andere kanshebbers.

Fair Play-prijs: Tom Van Imschoot

De tweede trofee in de marge die werd uitgereikt, was de Fair Play-prijs. Deze werd gewonnen door Tom Van Imschoot van Bergen.
De trofee werd hem overhandigd door Alain Nieuwenhuizen, zoon van de eind vorig jaar door spelersgeweld overleden Nederlandse grensrechter Richard.

Doelpunt van het Jaar: Dalibor Veselinovic

Dalibor Veselinovic, door Anderlecht toen verhuurd aan Kortrijk, heeft het mooiste doelpunt van 2012 gescoord. Het gaat om zijn omhaal tijdens de wedstrijd tussen Kortrijk en AA Gent.

De redactie van Stadion selecteerde vijf doelpunten, waarna het publiek kon stemmen via de website van Het Laatste Nieuws. De overige genomineerden waren Ayanda Patosi (Lokeren), Mémé Tchité (Club Brugge), Frédéric Bulot (Standard), Rémy Maréval (AA Gent).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.