Mbokani: &qquot;Heel gelukkig met Gouden Schoen"

WOENSDAG, 23 JANUARI 2013, 22:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani heeft zijn favorietenrol op het Gala van de Gouden Schoen helemaal waargemaakt. De Congolees vertoeft momenteel in Zuid-Afrika voor de Africa Cup, maar reageerde al op de officiële site van Anderlecht.


"Ik ben ontzettend gelukkig met deze Gouden schoen! Ik heb het soms moeilijk om mijn gevoelens te uiten, maar via deze weg wil ik toch mijn vreugde met jullie delen."

De Congolees is vooral opgelucht omdat hij nu eindelijk won. Mbokani speelde namelijk al eerder in België, voor Anderlecht en Standard, maar won toen niet. Daarom bedankt hij ook uitvoerig de huidige Anderlecht staff die hem een nieuwe kans bood. Maar ook de supporters worden niet vergeten in het dankwoord. Zelfs zijn ex-collega's van Standard passeren de revue.

Mbokani is momenteel aan de slag op de Africa Cup en bedankt dan ook gepast zijn land en bondscoach. Tenslotte krijgt ook zijn familie een gepast dankwoordje. De viering zal worden uitgesteld tot zijn terugkeer in België.

Leuk om weten: Mbokani zal de veters van zijn schoen schenken aan zijn makelaar Fabio, aan Jean-francois Lenvain en aan Peter Smeets.

Kouyate nam de trofee voor Mbokani in ontvangst: "Ik zou hem willen vragen om goed zorg te dragen voor mijn trofee en niet aan iedereen wijs te maken dat het de zijne is."



anderlecht-online forum