Dames: volwaardige BeNe League in 2015?

DONDERDAG, 24 JANUARI 2013, 09:16 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De Anderlechtdames verloren gisteren met 3-0 van ADO Den Haag, dit in het kader van de BeNe League. Als het van de projectleider van de nieuwe competitie afhangt is er een volwaardige BeNe League in 2015.


"Het komende half jaar moeten we met de mengeling van Nederlandse en Belgische teams het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart zetten", aldus de projectmanager van de nieuwe competitie. "Dit is de opmaat naar een volwaardige competitieopzet."

De komende maanden spelen de vier hoogst geklasseerde teams uit Nederland zowel uit als thuis tegen de top-4 van België. Voor de Nederlandse ploeg die het hoogst eindigt ligt aan het einde van de rit een startbewijs voor de Champions League klaar, evenals voor de hoogst geklasseerde Belgische. "Uiteindelijk willen we vanaf 2016 een BeNe League over het gehele seizoen hebben”, blikt Van Dop vooruit. "En als het aan mij ligt al vanaf 2015."

Het volledige artikel kan je lezen op http://www.telegraaf.nl.

Bron: De Telegraaf



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.