"Voorbereid op vertrek Mbokani en Biglia"

VRIJDAG, 25 JANUARI 2013, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Anderlecht genoot men gisteren uitgebreid na van de Gouden Schoen. Al beseffen ze wel dat deze aan zijn laatste half jaar in Brussel begint. "Engelse clubs zien wat Benteke nu doet en ze weten dat Mbokani beter is."


Voorzitter Roger Vanden Stock vreest niet om Mbokani deze maand nog kwijt te geraken. Hij is ervan overtuigd dat Mbokani tot de zomer zal blijven. Dat komt volgens de voorzitter omdat Mbokani rijper geworden is.

Mogelijk blijft de Congolees zelfs nog langer, hoewel Anderlecht beloofde mee te werken aan een transfer. Maar indien slechts Engelse middenmoters komen aankloppen en Anderlecht straks weer aan het kampioenenbal meedoet, kan een verlengd verblijf nog.

Paars-wit is in ieder geval van plan veel geld te vangen voor de Congolees. "Hij kan nog één van de beste in Europa worden", legt Vanden Stock uit. Daarom denkt Anderlecht's president ook aan een vraagprijs van rond de 20 miljoen.

"Willen ook meewerken aan transfer Biglia"

Vanden Stock is ook bereid om Lucas Biglia na het seizoen zijn transfer te gunnen. Hij beseft dat hij de Argentijn niet tegen zijn zin bij Anderlecht kan houden.

En ook Kouyaté dringt aan op een vertrek. Daarmee zou de volledige centrale as het Astridpark verlaten. Volgens Vanden Stock is Anderlecht zich al aan het voorbereiden: "Met het aantrekken van De Zeeuw en Armenteros zijn we al voorbereid."

Voor De Zeeuw zal nog wel twee miljoen euro betaald moeten worden, maar daar ziet de voorzitter geen probleem in.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.