"Dieu moet vertrekken om progressie te maken"

VRIJDAG, 25 JANUARI 2013, 09:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom mag de Gouden Schoen van Dieumerci Mbokani mee op zijn conto schrijven. Hij maakte de spits nog beter. Hij begreep al snel dat hij Mbokani niet alle regels strikt moest laten opvolgen.


Van den Brom heeft ervaring met moeilijke jongens. Bij Vitesse kreeg hij af te rekenen met de wispelturige Bony. Net zoals Mbokani, is hij het soort speler dat nooit de regeltjes zal volgen. "Dieu is dan ook in staat tot de meest geniale dingen, en tja, ook tot stommiteiten", vertelt Van den Brom.

Het was van in het begin duidelijk voor Van den Brom dat Mbokani een speciale behandeling nodig heeft. Daarom laat hij ook toe dat de aanvaller soms eens te laat komt. Eén keer ging Dieu echter te ver en trad Van den Brom op: "Toen zijn we samen aan één tafel gaan zitten en zijn de dingen scherp gesteld." Vanaf dan verliep alles vlekkeloos, aldus de trainer.

Ook van de koel en zelfzekerheid van Mbokani is Van den Brom onder de indruk: "Van Holsbeeck vertelde me eens dat Dieu voor een zenuwslopende partij tegen Club kwam vertellen dat hij wel het beslissende doelpunt zou maken. Ongeloofwaardig dacht ik, tot voor de partij tegen Limassol... Dieu kwam naar me toe en zei rustig: 'Geen nood. Ik scoor wel het beslissende doelpunt.'"

"Dieu wil topschutter worden"

Mbokani heeft zijn zinnen gezet op een toptransfer en Van den Brom zal hem deze niet ontnemen. Volgens de trainer moet hij ook vertrekken om progressie te kunnen maken. "Dieu heeft dan ook nood aan uitdagingen", zei Van den Brom. Daarom meent de Nederlander dat Anderlecht's goudhaantje absoluut topschutter wil worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.