"Ik voel me heel goed in m'n hoofd en lichaam"

VRIJDAG, 25 JANUARI 2013, 12:03 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Gouden Schoen Dieumerci Mbokani heeft op de tweede speeldag van de Afrika Cup 0-0 gelijkgespeeld tegen Niger. Congo heeft nu twee punten uit evenveel wedstrijden. De Congolese spits houdt voor rsca.be een dagboek bij...


'Het leven en het voetbal zijn toch eigenaardig,’ opent Mbokani. Verder geeft de speler aan hoe snel zijn gemoedstoestand wel niet veranderde: van bijzonder gelukkig na het winnen van de Gouden Schoen, tot bijzonder ontgoocheld door het onverwachte gelijkspel tegen Niger.

De speler weet zelf ook niet wat er fout liep tegen Niger. "Van onderschatting was geen sprake", benadrukte Mbokani, die enorm baalt door de twee gemiste kansen.

Lag het dan misschien aan het feestje dat de spits bouwde na het winnen van de Gouden Schoen? "Ik ben onmiddellijk na de TV uitzending gaan slapen", is hij duidelijk.

Congo moet hun laatste wedstrijd winnen, wil het doorstoten naar de kwartfinale. In principe een haalbare kaart voor het getalenteerde Congolese team, zo geeft ook Mbokani aan: "Er is geen andere optie dan winnen."
De wedstrijd zal worden gespeeld in Durban, terwijl de Congolese ploeg in Port-Elisabeth verblijft.

Tenslotte laat Dieu het ook niet na om iedereen nog eens te bedanken voor de felicitaties: "Bedankt!! Dat doet me echt plezier."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.