Sonck: "Deschacht is een grote meneer"

MAANDAG, 28 JANUARI 2013, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wesley Sonck zwaait in zijn maandagse column in Het Nieuwsblad vandaag met lof naar Olivier Deschacht, die 300 competitiematchen voor Anderlecht speelde. "Linksachters kwamen, zagen en werden door Deschacht uit de ploeg gehouden."


Sonck spreekt in superlatieven en die vatten we hier voor u samen: "300 keer voor dezelfde club. Dat is ongezien. Deschacht is dan ook de meest onderschatte speler van onze competitie."

"Oli heeft echter zijn succes helemaal zelf opgebouwd. Als zestienjarige kwam hij naar Anderlecht en sinds 2001 zit hij in de A-kern. Hij hield iedereen uit de ploeg: Oyen, Zewlakow, Hendrickx, Van Damme, ..."

Sonck kent Deschacht ook als een man met een scherpe tong. Zo moest hij in het verleden zijn aanvoerdersband inleveren na kritiek te hebben geuit op het transferbeleid (na aankoop van twee linksbacks).

Maar Deschacht is volgens Sonck ook een man die nog in clubliefde gelooft: "Hij is heel nuchter en trouw. Hij verdient goed zijn boterham in Anderlecht en houdt ook van die club. Het buitenland was mogelijk geweest, maar Oli is één van die uitzonderingen."

Doet deze samenvatting, in onze eigen woorden, u naar meer snakken? Lees dan de volledige column in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.