Congo uitgeschakeld op Africa Cup

MAANDAG, 28 JANUARI 2013, 20:37 - Sporzafanaat

Het Congo van Anderlechtspits Dieumerci Mbokani is uitgeschakeld op de Africa Cup na een 1-1 gelijkspel tegen Mali. Congo moest deze wedstrijd winnen om zich nog te kwalificeren voor de kwartfinales. Ghana en Mali gaan wel door.

De Congolezen namen tegen Mali nochtans een uitstekende start. Mbokani zette zijn land na drie minuten al op voorsprong vanop de stip, meteen zijn tweede treffer op deze Africa Cup. Lang kon Congo echter niet van de voorsprong genieten want tien minuten later scoorde Mali via Samassa. Geen van beide ploegen wist nadien nog te scoren.

Dieumerci Mbokani speelde de hele match. Chancel Mbemba kwam niet in actie. Congo eindigt zo in groep B met drie punten uit evenveel wedstrijden.