Officieel: Najar tot 2016 bij Anderlecht

WOENSDAG, 30 JANUARI 2013, 23:52 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Op haar officiële website heeft Anderlecht nu ook bevestigd dat Hondurees Andy Najar een contract getekend heeft tot 2016. De 19-jarige middenvelder komt over van DC United.


Herman Van Holsbeeck is alvast opgetogen over de nieuwe aanwinst, al moeten we hem nog niet meteen in de basis verwachten bij paars-wit. "De transfer van Najar is toekomstgericht", begint hij. Hij heeft een grote progressiemarge en zijn speelstijl past bij die van Anderlecht. De technische staf heeft hem uitvoerig kunnen bestuderen tijdens zijn proefperiode en heeft een positief rapport uitgebracht."

Ook de jonge Hondurees zelf is meer dan gelukkig met zijn overgang naar de Belgische topclub. "Dit is een droomtransfer. Ik heb altijd al in Europa willen voetballen. Anderlecht geeft me deze kans en ik ben heel dankbaar."

Najar heeft een goed derde seizoen achter de rug met het Amerikaanse DC United. Hij speelde er 25 wedstrijden, waarvan 22 in de basis. Hij won er ook de 'Rookie of the year' award in 2010.

Daarnaast hoorde hij ook bij de nationale selectie van Honduras voor de Olympische Spelen in Londen, dat de kwartfinales bereikte. Hij behaalde zijn eerste cap in September.

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.