Anderlecht in slotminuten naar winst

MAANDAG, 11 FEBRUARI 2013, 06:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft op de valreep nieuw puntenverlies kunnen afwenden. Waasland-Beveren had lang uitzicht op een stunt, maar kraakte toch nog: 1-2.


Het veld van de Freethiel lag bezaaid met carnavalssnippers en ook enkele Anderlecht-spelers leken een snipperdag genomen te hebben. Verder dan een
flits van Mbokani en een kopbal over het doel van Kanu kwam paars-wit niet.

Bij Waasland-Beveren was Remacle de gevaarlijkste klant. Het was dan ook geen verrassing dat hij, na een assist van De Smet, de 1-0 maakte. Coosemans hield zijn team nog voor de rust recht.

Voor de rust kon Waasland-Beveren zich nog op de borst kloppen over zijn uitstekende organisatie, maar die liet na de rust toch van zijn pluimen. Met een steekpass reet Kanu de defensie open en Mbokani lobde heerlijk laconiek: 1-1.

Anderlecht had in de mot dat er meer te rapen viel en duwde door. Het was een soevereine Coosemans die verhinderde dat de schade opliep. Waasland-Beveren sprong niet goed om met de counters.

In het laatste kwartier leek Anderlecht te berusten. Niet zo de tandem Mbokani-Kanu. Invaller Ladriere liet zich ringeloren, Kanu scoorde randje offside. Een kamikaze-redding van Proto zorgde nog voor commotie, niet voor een goal.

Bron: VRT TeleTekst

Score: 1-2
Goal(s): 41' Remacle 1-0, 57' Mbokani 1-1, 81' Kanu 1-2

Waasland-Beveren:Coosemans, D'Ulivo, Ivens, Belhocine, Blondelle, Sibum, Rowell (67' Sterckx), De Smet (74' Ladriere), Remacle, Badash, Sonck (83' Aoulad)
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Kljestan, Kanu, Jakovenko, Bruno (46' Vargas), De Sutter, Mbokani

Geel: Kanu
Rood: /

Scheidsrechter: Van de Velde
Stadion: Freethiel



anderlecht-online forum