Anderlecht klopt Cercle: 1-3

ZONDAG, 13 MAART 2005, 16:50 - Skyhawk

Anderlecht klopte Cercle Brugge met 1-3. Nenad Jestrovic scoorde twee maal, Aruna één maal. Als Rune Lange van Brugge vanavond niet scoort, wordt Jestrovic de nieuwe topschutter.

De wedstrijd begon uitstekend voor paars-wit. De Cercle verdediging leek nog niet goed wakker toen Zetterberg Aruna diep stuurde. De Ivoriaan werkte perfect af: 0-1. De Bruggelingen kregen geen reactie in elkaar gebokst en Anderlecht ging door op zijn elan. Er kwamen kansen, maar toch kon Jestrovic pas kort voor de rust de voorsprong verdubbelen: 0-2.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een vroege goal. Aruna werd foutief gestopt in het strafschopgebied en Jestrovic kon de penalty omzetten: 0-3.
Cercle reageerde meteen en scoorde toen een bal afweek op Tihinen na een corner: 1-3. De groen-zwarten probeerden nog wel dichter te komen, maar de landskampioen had de partij perfect onder controle.

Meer zelfs, ze gingen nog voor een extra goal. Wilhelmsson kon doorbreken, maar werd goed afgestopt met een sliding.
De partij eindigde dus op 1-3, wat een wonder mag zijn want kort voor tijd miste Jestrovic voor open doel na een goede actie van Wilhelmsson.

SCORE: 1-3­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Goals: 2' Aruna 0-1, 40' en 49' Jestrovic 0-2 en 0-3 (pen), 52' Roiha 1-3

Cercle: Mollez, Viane, Svetlicic, De Wulf, Van Mol, Vandenbussche (46' Roiha), Slovic (46' Milosevic), Grondin, Meyssen, Vlahos, Dekelver

Anderlecht: Van Steenberghe, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Zetterberg (80' Deman), Vanderhaeghe, Lovre, Wilhelmsson, Jestrovic (84' Mpenza), Aruna (72' Grégoire)

Scheidsrechter: Allaerts