Baseggio: "Een seizoen te veel op Anderlecht ?"

DONDERDAG, 7 APRIL 2005, 03:31 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Het ziet er naar uit dat Walter Baseggio het paars-witte kamp wil verlaten na dit seizoen. Liefst 88 minuten was zondag de partij tussen Racing Genk en Anderlecht ver toen Walter Baseggio de bank af mocht.


Meer dan een kwartier later dan Mark Deman, die Lovre was komen vervangen. Het zegt veel over de huidige hiërarchie van de centrale middenvelders bij paars-wit.

Baseggio reageerde dan ook ontgoocheld. "Misschien was dit wel een seizoen te veel op Anderlecht", klonk het.

"Het is de trainer die beslist, ik moet zwijgen. Ik maak me niet kwaad op hem, ik maak me zelfs veel te weinig kwaad. Ik ga trainen en ik doe mijn uiterste best. In het voetbal is het elk voor zich. Maar ik keer terug tot op het hoogste niveau."

"Het wordt wellicht tijd dat ik wegga. In 9 jaar tijd heb ik nooit zo'n sukkelseizoen meegemaakt als het huidige. Over twee maanden, na de competitie, beslis ik", deelt Baseggio mee.

"Alles hangt af van mijn prijs en van de aanbiedingen. Desnoods dien ik mijn contract uit tot in 2008. Jawel, er zijn clubs geïnteresseerd. Italiaanse ploegen en zelfs Franse. Maar ze wachten nog wat, om financiële redenen."

Baseggio werd vorig jaar gelinkt aan Inter. Dat lijkt nu heel ver weg. "Tja, ik heb de kans laten liggen, ik wou blijven. Maar spijt heb ik niet."

Kan een andere Belgische club voor Baseggio?"Je weet maar nooit. Stoica is naar Club gegaan, Walem naar Standard. Maar ik verkies toch het buitenland."

Baseggio kreeg recent kritiek van ex-trainer Hugo Broos en ex-medespeler Wim De Coninck."Broos is gewoon kwaad op Anderlecht en viseert mij. Ik ken de club nochtans beter als hij. En De Conincks gewauwel is erg. Hoeveel keer heeft hij Europees gespeeld? Voilà."

Baseggio geeft nog mee dat hij graag de paus was gaan groeten mocht hij 2 dagen vakantie hebben gekregen. "Want de paus is een god in mijn thuisland Italië."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.