Anderlecht wint van Standard met 3-2

VRIJDAG, 22 APRIL 2005, 22:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In extremis haalde Anderlecht de drie punten binnen in een zinderende topper tegen Standard. Beide ploegen kregen veel kansen, maar toch verdiende een veel aanvallender ingesteld paars-wit de drie punten meer dan de Rouches.


Anderlecht houdt de competitie spannend na een 3-2-zege op Standard. Standard lijkt uitgeschakeld voor een CL-ticket.

Standard zette Peersman, die de geblesseerde Van Steenberghe verving, meteen onder druk. Maar echt gevaarlijk waren de Luikse kansen nog niet. De knal in één tijd van Jestrovic was dat wel maar de bal spatte uiteen op keeper Runje.

En toen deed Kompany wat een spits zou doen: bal aannemen, aanleggen en scoren vanaf 25 meter. Paars-wit voetbalde dan met vertrouwen en controleerde. Tot een carambole tussen Geraerts en Peersman de 1-1 betekende en er evenwicht kwam.

Na de rust werden de duels bitsiger en ging het spel nog meer op en neer. Maar Peersman en Runje stonden er ook nog. Paars-wit creëerde langzaam maar zeker meer kansen en Standard moest achteruit. Aruna kon zich niet doorzetten en een wissel met Mpenza was in de maak. Maar toen ontfutselde Deman de bal van Standard en stuurde uitblinker Vande Borre weg, die Aruna aanspeelde. En die wipte de bal knap over Runje: 2-1.

Conceiçao ontsnapte nog aan een rode kaart en een minuut voor tijd scoorde Geraerts zijn 2e goal. Paars-wit in zak en as, maar amper een minuut later ging de hemel weer open. Tihinen knikte een vrijschop van Zetterberg nog binnen: 3-2. Het stadion ontplofte en de fans vierden de verdiende 3 punten nog tot een stuk in de nacht.

UITSLAG: 3-2

Doelpunten: 20' Kompany 1-0, 30' Geraerts 1-1, 74' Aruna 2-1, 89' Geraerts 2-2, 90' Tihinen 3-2

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Deschacht, Tihinen, Kompany (89' Traore), Deman, Vanderhaeghe, Zetterberg, Wilhelmsson, Aruna (78' Mpenza), Jestrovic (82' Lovre)

Standard: Runje, Léonard, Deflandre, Onyewu, Dragutinovic, Walasiak (75' Tchité), Rapaic, Assou-Ekotto, Conceiçao, Geraerts, Bangoura (81' Roussel)

Aftrap: 20.30u
Scheidsrechter: Allaerts
Toeschouwers: 25.653