Reacties na de topper

ZATERDAG, 23 APRIL 2005, 03:21 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Op de 14e speeldag verloor Standard voor het laatst (4-1 tegen STVV). Voor de match tegen RSCA hadden ze in de terugronde nog maar 3 goals geslikt (tegen Lierse, Brugge en Westerlo). Nu klopt RSCA de Rouches en scoorde zelfs 3x.


Dit vraagt om enkele reacties:

Franky Vercauteren (trainer Anderlecht): "We waren even onder de indruk na de 1-1, maar we hebben tot het einde gespeeld om te winnen. Dan is het dankbaar dat dat op het einde ook nog lukt. We kijken nu naar boven, al zullen we zeker moeten spelen. Ik zal Standard zeker niet onderschatten."

Glen De Boeck (assistent-coach Anderlecht): "Ik heb onze kansen opgeschreven, en we waren de betere in het spel. We hebben dan ook verdiend gewonnen. Hun 2e goal komt er op een stilstaande fase, dat is balen. Maar de manier waarop we toch nog winnen is super. Dat CL-ticket zal nu wel binnen zijn. Als dat niet is, ligt het aan onszelf. Ik snap ook niet waarom Standard op het einde tijd ging winnen. Het voetbal heeft gewonnen."

Mark Deman (Anderlecht): "We hebben getoond dat we mentaal sterk zijn. Dat belooft voor de rest van het seizoen. Bij die tweede goal van Geraerts stap ik uit, dat mag ik misschien niet doen. Maar het liep goed af. Woensdag verjaar ik. Die verjaardag kan niet meer stuk."

Roger Vanden Stock (voorzitter Anderlecht): "Fantastisch. Jammer genoeg zien we zulke matchen te weinig in België. Dit is de reden waarom voetbal zo boeiend is. De fans gingen helemaal op in het spel. Ik geloof dat het CL-ticket binnen is, maar het kampioenschap is nog niet gespeeld. De druk ligt bij Club."

Dominique D'Onofrio (trainer Standard): "Dit is een pijnlijk verlies, al was Anderlecht wel superieur. We leden iets te makkelijk balverlies. Nu moeten we ons volledig op de 3e plaats richten. Het zou zelfs kunnen dat we het seizoen met 70 of meer punten afsluiten en toch niet naar Europa kunnen. Dat zou dan nog het pijnlijkste van alles zijn."

Eric Deflandre (Standard): "We hebben een goeie match gespeeld, Anderlecht ook. Ik denk wel dat een gelijkspel verdiend was voor ons. Of we voor een punt speelden omdat Runje soms wachtte? Het publiek riep ook dikwijls op Runje, dus denk ik dat het van de ref gekregen heeft wat het wilde. De 2e plaats is nu wel weg, of die wordt toch heel lastig. We moeten ons concentreren op de 3e."

Karel Geraerts (Standard): "Dat we op een stilstaande fase nog een punt weggeven is balen. Zeker als je zoals ons die punten wel kan gebruiken. Ik vond wel dat de scheidsrechter makkelijk dicht in de buurt van onze 16 meter voor hen floot. De tweede plaats is weg, daar reken ik niet meer op."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.