Cercle - Anderlecht: 0-4

VRIJDAG, 2 AUGUSTUS 2013, 22:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de scheve schaats van de eerste speeldag helemaal verteerd dankzij een klinkende overwinning op het veld van Cercle Brugge: 0-4. Ook aanwinst Luka Milivojevic mocht al van een invalbeurt proeven.


John van den Brom begon met Tielemans in de ploeg en ook Kljestan was er bij desondanks zijn ingepakt oor. Het was Olivier Deschacht die de score opende, en dit al na zeven minuten. Op aangeven van Praet trapte hij het leer in winkelhaak.

Cercle kwam na het doelpunt wel beter in de wedstrijd en creëerde af en toe wat kansen maar Proto moest zich niet omdraaien. Cyriac toonde zijn meerwaarde weer door de bal tot bij Suarez te brengen die zo de 0-2 in de netten trapte.

Anderlecht kwam het beste uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Dit keer was het Bruno die met de eer mocht gaan lopen: 0-3. Ook hier was Cyriac aangever van dienst.

Van den Brom bracht Lukaku en Milivojevic op het veld, Cyriac en Praet mochten op de bank plaatsnemen.

Enkele minuten later kon Bruno alweer juichen met de 0-4, dit maal op aangeven van Suarez. Bruno mocht nadien gaan rusten en werd vervangen door Najar. Aan de stand op het scorebord werd niets meer veranderd: 0-4.

De eerste drie punten zijn binnen al moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat Cercle het Anderlecht niet zo heel moeilijk gemaakt heeft.

Score: 0-4
Goal(s): 7' Deschacht 0-1, 41' Suarez 0-2, 51' en 57' Bruno 0-3 en 0-4

Cercle Brugge:Verbist, Cornelis, Wils, Mertens, Buysse (75' Etock), Boi (46' Uchebo), Van Acker, Smolders, D'Haene, Van Eenoo (72' Van Roose) , Kabananga
Anderlecht:Proto, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Gillet, Tielemans, Kljestan, Praet (66' Milivojevic), Bruno (77' Najar), Cyriac (66' Lukaku), Suarez

Geel: Van Acker
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Jan BreydelstadionNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.