Vercauteren over zijn eerste maanden als trainer

VRIJDAG, 29 APRIL 2005, 13:41 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren kijkt in de Vlaamse kranten terug op zijn eerste drie maanden als trainer van Anderlecht: "Ik weet wat ik kan als trainer en ik weet ook wat ik zal kunnen als technisch directeur."


Blijft Vercauteren bij paars-wit? "Het buitenland zal ten vroegste over een paar jaar kunnen, ik heb nog kleine kinderen en die gaan voor", zegt hij.

Of er volgend seizoen al een technisch directeur zal zijn? "Neen, de club is er nog niet klaar voor, vind ik. Zetterberg wordt het zeker niet. Het is de bedoeling dat hij het hoofd van de scoutingmachine wordt."

Als het over de Champions League gaat, schenkt Franky Vercauteren klare wijn: "Ik denk niet dat we elk jaar de tweede ronde kunnen spelen. Nu toch nog niet."

Vercauteren beseft het belang van spelers die het verschil maken. "We moeten de beste rechtsachter, de beste spits en de beste keeper nog zoeken. Proto? Mogelijk", zegt Vercauteren.

Verder vindt de trainer ook nog dat "het rendement van Pär Zetterberg hoger is dan dat van Walter Baseggio".

Vrijdag speelt Anderlecht op Westerlo. "Dat is bijna hetzelfde als op La Louvière. Daar hebben we ook veel punten verloren, hopelijk leerden we daaruit."



anderlecht-online forum