Mpenza bezorgt Anderlecht in extremis een punt

VRIJDAG, 29 APRIL 2005, 22:25 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft opnieuw punten verloren. De Brusselaars speelden zwak in Westerlo. Na een goed begin en een goal, zakte de ploeg als een pudding in elkaar. Mpenza verzekerde RSCA toch nog van een punt met een late goal: 2-2.


RSCA begon in zijn vertrouwde opstelling aan de partij. Opvallend was wel dat Walter Baseggio zelfs niet op de bank zat. "Hem selecteren zou oneerlijk zijn tegenover de anderen", klonk het bij Vercauteren.

Aanvankelijk ging alles goed. Een vroege goal van Jestrovic werd onterecht afgekeurd voor buitenspel, maar even later opende Tihinen toch de score. Hij kopte op een stilstaande fase de 0-1 binnen.

Maar lang duurde het mooie liedje niet. Drie minuten later maakte Untaka gelijk. De Anderlecht verdediging ging niet vrijuit. De Man werd simpelweg uitgespeeld en Vanden Borre sloot niet aan: 1-1.
Eén minuut later stonden de paars-witten zelfs op achterstand, toen De Man onder de bal kopte en Brosque scoorde: 2-1.

Anderlecht speelde lamentabel en kon niet versnellen. Ook na de rust konden ze niet versnellen. Paars-wit ontsnapte zelfs aan de doodsteek toen Untaka onbegrijpelijk miste voor een lege goal. Vercauteren greep meteen in en bracht Lovre in voor Vanden Borre.

Even leek de regerende landskampioen te gaan doordrukken. Er kwamen hier en daar enkele openingen, maar lang duurde het niet. Aruna had de beste kans, maar hij kopte zwak in de handen van Deelkens. Jestrovic had ook zijn dagje niet en kon amper dreigen. Ondertussen werd Aruna ook vervangen door Iachtchouk.

Vercauteren zette alles op alles en haalde Deschacht naar de kant voor Mpenza. En dat loonde: kort voor tijd zorgde hij voor de gelijkmaker (2-2). Nog geen minuut later had Jestrovic de winning-goal aan de voet, maar zijn schot ging centimeters naast. De druk bleef aanhouden, maar tevergeefs.

Goals: 19' Tihinen 0-1, 22' Utaka 1-1, 23' Brosque 2-1, 82' Mpenza 2-2

Westerlo: Deelkens, Vangeffelen, Svoboda, Elejiko, Mennes, Keenan, Delen, Wagemakers, Utaka, Brosque (90' Haraldsen), Vanarwegen (65'Ba)

Anderlecht: Zitka, De Man, Kompany, Tihinen, Vanden Borre (51' Lovre), Vanderhaeghe, Zetterberg, Deschacht (74' Mpenza), Wilhelmsson, Aruna (69' Iachtchouk), Jestrovic

Scheidsrechter: De Bleeckere
Aftrap: 20.30uNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.