Oostende - Anderlecht: 0-3

DONDERDAG, 31 OKTOBER 2013, 01:53 - WauteRSCA

Een vrij matig Anderlecht heeft woensdagavond een 0-3 overwinning geboekt op het veld van K.V. Oostende. Mitrovic kopte paars-wit op slag van rust gevleid op voorsprong. Na de pauze dikten Mbemba en Kljestan de score aan.

In vergelijking met de wedstrijd van Standard verving John van den Brom Gillet en Cyriac door De Zeeuw en Vanden Borre. De eerste helft was een mager beestje. Anderlecht voetbalde ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd en de grootste kans was lange tijd voor Oostende. Kort voor rust kopte Mitrovic de enige goede center uit het eerste bedrijf tegen de touwen.

De tweede helft was iets beter. Toch duurde het tot twintig minuten voor tijd vooraleer Mbemba de score uitdiepte met een flipperkastdoelpunt. Amper twee minuten later gooide Kljestan de wedstrijd op slot.

In de slotfase pakte N'Sakala nog een rode kaart na een - onnodige - wilde tackle.