Anderlecht wint, maar mist weer penalty

ZONDAG, 1 DECEMBER 2013, 20:01 - Michaël

Het heeft niet veel gescheeld of Anderlecht had weer enkele duren punten verloren tegen Cercle Brugge. Gelukkig was er vijf minuten voor tijd Aleksandar Mitrović die de de 2-1 in de netten trapte.

John van den Brom begon met een verrassing aan het duel. Door last aan de enkel moest Olivier Deschacht verstek laten gaan waardoor Ronald Vargas in de basis begon.

Lange tijd was de aftrap van Nicolas Frutos het hoogtepunt van de eerste helft. Tot na een half uur Massimo Bruno de 1-0 op het scorebord kon zetten. Een verdiende voorsprong voor Anderlecht.

De tweede helft begon met dezelfde spelers. Na 13 minuten in de helft was het Kabananga die de gelijkmaker binnen trapte. Van den Brom voerde de nodige wissels door maar ook die brachten geen soelaas.

Tot tien minuten voor tijd Frank Acheampong een duik nam in het strafschopgebied: penalty. Massimo Bruno nam zijn verantwoordelijkheid maar schoot de bal meters over.

Gelukkig was er enkele minuten later toch Mitrovic. Hij wou al de penalty trappen maar werd van de bal gehouden. Nu trapte hij diezelfde bal in de netten van Joris Delle: 2-1.

Die 2-1 werd ook de eindscore. De drie punten zijn binnen maar toch, een echt goed gevoel hebben we er toch weer niet bij.