Anderlecht verliest eerste wedstijd

WOENSDAG, 17 SEPTEMBER 2003, 22:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Anderlecht nooit aanspraak maakte op de zege, verloor het van Lyon door een onterechte strafschop.

Geen van beide ploegen slaagde er in de match in handen te nemen. Anderlecht kon zijn enige spits Aruna niet bereiken. Na een verprutste kans van Essien, viel er plots een penalty uit de lucht.
Doelman Zitka beroerde een dieptepass en kwam dan in botsing met Lyon-spits Govou. De ref wees onterecht naar de stip en Juninho zette feilloos om. Een vrije trap van dezelfde Juninho raakte
even later de paal en Elber miste van dichtbij. Handspel van Deflandre aan de overkant leverde geen penalty op.

Na de rust lag het tempo iets hoger, zelfs iets te hoog voor Anderlecht.
Onder impuls van een sterk spelende Dhorasoo kwam paars-wit onder zware druk te staan. Vooral middenvelder Juninho kreeg opvallend veel vrijheid. Zijn schoten misten echter het doel.
Halfweg de tweede helft greep Hugo Broos in door Hasi te vervangen door Mornar. Maar door het overwicht van Lyon op het middenveld kreeg ook hij geen enkele doelrijpe kans.
Na grote kansen voor Madoula en Carrière kwam Anderlecht nog even opzetten. Zetterberg had de gelijkmaker aan de voet, maar schoot te centraal op doel. Aruna trapte de laatste kans voorlangs.

Score: 1-0

Doelpunten: 26' Juninho 1-0 (pen)

Lyon: Coupet, Deflandre, Edmilson, Müller, Reveillère, Dhorasoo, Essien, Diarra, Juninho (69' Carrière), Govou (72' Malouda), Elber (88' Luyindula)

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, De Boeck, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi (64' Mornar), Baseggio, Zetterberg, Seol, Aruna

Stadion: Stade Gerland
Scheidsrechter: Costa (Por)anderlecht-online forum