Anderlecht lijdt weer puntenverlies

ZONDAG, 19 JANUARI 2014, 16:23 - Michaël

Paars-wit trok zondagmiddag naar Mechelen maar het keerde met een zware kater terug huiswaarts. Ook al legde Andy Najar in de tweede minuut de bal in de netten, toch was het Mechelen die kon vieren: 2-1.

Van Den Brom begon zonder Milivojevic, Vargas en Kaminski op het wedstrijdblad. De tweede doelman had last van een knieblessure waardoor Davy Roef plaats nam op de bank.

De wedstrijd begon met een vliegende start voor Anderlecht. Andy Najar legde de bal al na namelijk twee minuten in de netten van de Maneblussers. Op het half uur kwam Mechelen op gelijke hoogte dankzij Steven De Petter.

Vijf minuten voor rust kon Silvio Proto niet meer verder en moest de jonge Roef zijn opwachting maken.

De twee helft begon zonder Youri Tielemans, hij bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Sacha Kljestan. Paars-wit zwalpte door de tweede helft en bracht niets teweeg. Hiervan profiteerde de thuisploeg, eerst met Trajkovski die de bal tegen de paal trapte, dan met Benjamin Mokulu die de rebound met het hoofd binnen kopte: 2-1.

Met nog een half uur te spelen moest ook Fabrice N'Sakala naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Gohi Bi Cyriac. Diezelfde Cyriac kwam vlak voor affluiten nog heel dicht bij de gelijkmaker maar zijn bal belandde over. Ook de bal van Gillet ging een halve meter over de lat.

Door de 2-1 nederlaag loopt Standard weer wat verder uit, de voorsprong van de Rouges bedraagt nu zeven punten. Club, volgende week de tegenstander, staat op gelijke hoogte met 44 punten.