Anderlecht houdt drie punten thuis

ZONDAG, 16 FEBRUARI 2014, 19:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zondagavond de drie punten thuis kunnen houden en dit na winst van rode lantaarn Bergen. Doelpunten van Sacha Kljestan en Ronald Vargas zorgden voor de 2-0 op het scorebord.


John van den Brom kwam toch weer met een verrassing aandraven. De Nederlander startte met maar één spits tegen Bergen: Gohi Bi Zoro Cyriac. David Pollet en Aleksandar Mitrović begonnen op de bank. In plaats van een 4-4-2 begon Van den Brom met een 4-3-3 aan de wedstrijd. Youri Tielemans was zelfs niet op de bank terug te vinden.

In de eerste helft was het amper te zien wie het laatst in het klassement stond. Voetbal was er amper te zien en dat lieten verschillende fans in het stadion ook horen door enkele fluitconcerten te starten.

Het was wachten tot het half uur voor een eerste kans, maar die resulteerde dan wel in een doelpunt. Kljestan kon een voorzet van Olivier Deschacht mooi binnenkoppen: 1-0.

Aan het begin van de tweede helft kon Ronald Vargas de score al snel verdubbelen. Deze keer was het Kljestan die de bal tot bij de Venezolaan kon brengen, die bedankte met een doelpunt: 2-0.

Met nog een dikke 20 minuten te spelen bracht Van den Brom aanwinst Pollet op het veld. Die andere eenzame spits, Cyriac, mocht rusten en dit tot grote onvrede van het aanwezige publiek. "Anti-voetbal" en "Van den Brom buiten" werden gescandeerd.

Een kwartier voor tijd schakelde de Nederlander dan toch naar een 4-4-2 na het inbrengen van Mitrovic. Doelpuntenmaker Vargas mocht gaan rusten. Doelpunten vielen er niet meer en zo werd de 2-0 ook de eindstand. Geen applaus van het thuispubliek maar wel boegeroep bij affluiten.

De drie punten zijn binnen wat het belangrijkste is, de wedstrijd op zich is gauw te vergeten. De kloof met Brugge blijft zo op twee punten, die met Standard wel 12. Volgende week trekt Anderlecht naar het Daknamstadion in Lokeren.

Score: 2-0
gt;Goal(s): 33' Kljestan 1-0, 49' Vargas 2-0

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Kouyaté, Mbemba, Deschacht, Najar (66' Praet), Kljestan, Vargas (76' Mitrovic), Gillet, Bruno, Cyriac (66' Pollet)
Bergen:Saussez, Shpungin, Dussenne, Timmermans, Monteyne, Chatelle (56' Matumona), Le Postollec, Ericsson (74' Soumah), Diandy (46' Angeli), Matthys, Mununga

Geel: Mununga
Rood: /

Scheidsrechter: Peter Vervecken
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion