Opinie: Een productief Amerikaans werkpaard

ZONDAG, 16 FEBRUARI 2014, 22:03 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Kljestan keerde tegen Bergen terug in de basis na een lange afwezigheid. Hij vierde zijn rentree met een doelpunt en een assist en was één van de minst teleurstellende Anderlechtspelers.


belangrijke doelpunten

Kljestan zal door zijn gebrek aan techniek niet snel een publiekslieveling worden in het Astridpark. Hij is zelfs één van de meest bekritiseerde paars-witte spelers. Toch is de Amerikaan dit seizoen belangrijk voor Anderlecht.

Kljestan scoorde tegen Bergen al zijn achtste doelpunt dit seizoen. Dat zijn er meer dan pakweg Ilombe Mboyo (4) of Tom De Sutter (7).
Met een gemiddelde van 0.42 doelpunten per wedstrijd scoort hij bovendien hoger dan Jelle Vossen (0.38), Maxime Lestienne (0.36), Thorgan Hazard (0.36) en Imoh Ezekiel (0.35).

Bovendien scoorde hij zes keer de openingsgoal. Fraaie statistieken voor een defensieve middenvelder.

Collega op het middenveld

Kljestan is niet de meest complete voetballer en heeft zeker zijn gebreken. De Amerikaan is en blijft een loper, een werkpaard. Geniale passes of werelddoelpunten hoef je van hem niet te verwachten.

Net daarom was het geen goed idee om, in een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn, Guillaume Gillet naast hem te posteren.
Tegen een club die met elf achter de bal speelt, had men Kljestan beter aan een creatievere speler als Tielemans, Praet of Najar gekoppeld.

Conclusie

John van den Brom heeft nog vier wedstrijden om de best mogelijke combinatie op het middenveld te vinden. Als het van ondergetekende afhangt, is Kljestan de helft van die ideale combinatie. Waarvoor zijn oprechte excuses.

Boze en minder boze reacties zijn welkom op [email protected]




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.