U13 kampioen in hun reeks

ZATERDAG, 12 APRIL 2014, 18:58 - Michaël

Op Neerpede hebben ze vandaag de eerste flessen Kidibul-Champagne mogen ontkurken: de U13 zijn als eerste Anderlecht-ploeg kampioen geworden. Het deed dit in stijl door Gent te verslaan met 11-1.

197 doelpunten hebben de U13 dit jaar gemaakt. Daartegenover staan amper 28 tegendoelpunten. Vorig jaar eindigden ze op 199 doelpunten. Dit jaar zal de kaap van de 200 allicht wel gerond worden.

Al na 20 minuten konden we spreken van een forfaitscore (5-0), doelpuntenmakers waren Michez (2) Suray, Patoulidis en Luvovadio. Even voor de rust scoorde Gent op penalty.

Ook de tweede helft was eenrichtingsverkeer met doelpunten van Patoulidis en Michez, die toonden welke klasse ze in huis hebben. Balikwiha, Suray (2) en Dailly scoorden ook nog, waarna de Champagne ontkurkt mocht worden.

Opstelling: Delanghe, Van Himst, Koshi, Polizzi (cap), De Vriendt, Verschaeren, Luvovadio, Saibari, Suray, Patoulidis, Michez

Ingevallen: Dailly, Lissens, Timassi, Balikwiha, Van Keilegom en Shariff.

Doelpunten: Michez 1-0, Suray 2-0, Patoulidis 3-0, Michez 4-0, Luvovadio 5-0, X 5-1 (pen), Patoulidis 6-1, Michez 7-1, Balikwiha 8-1, Suray 9-1, Suray 10-1, Dailly 11-1

Als we er enkele spelers moeten uitpikken die uitblinken bij de U13 dan komen we terecht bij Koshi, Verschaeren, Patoulidis en Michez. Koshi begint steevast in de verdediging, maar eindigt steeds veel hoger daar hij sterk kan anticiperen. Verschaeren is een rechtsmidden, heeft een zeer goed spelgevoel en is erg dribbelvaardig. Mede hierdoor werd hij onlangs verkozen tot beste speler van het toernooi van Bierbeek.

Patoulidis moeten we al niet meer voorstellen. Hij kwam enkele maanden geleden al in het nieuws. Hij zei toen neen op een voorstel van Barcelona en besliste om in Anderlecht te blijven. Een echt talent om in de gaten te houden! Als laatste hebben we dan Michez, de jongste van de groep want hij is nog speelgerechtigd bij de U12. Hij kan wel op beide flanken opgesteld worden en is een echt dribbelwonder.

***U14***

Ook de U14 kenden niet te veel moeilijkheden met hun tegenstander. Eindstand 5-1.

Opstelling: Bouzian, Bergiers, Guldix, El Kababri (cap), Nzita, Patoulidis, Coveliers, Roelandt, Mayanga, Leoni et Vissenberg.

Invallers: Amashihohu, Amissi en Van Droogenbroeck.

Doelpunten: Bergiers 1-0, Mayanga 2-0, Mayanga 3-0, X 3-1, own-goal 4-1, Mayanga 5-1

Met dank aan onze reporter ter plaatse DavidBXl en Purpleketje voor de foto's.