Anderlecht wint openingswedstrijd: 3-1

ZONDAG, 27 JULI 2014, 19:52 - Michaël

Het zag er eventjes niet goed uit maar Anderlecht is er dan toch in geslaagd het eerste competitieduel tegen Moeskroen-Péruwelz met 3-1 te winnen. Ook Mattias Suarez wist bij zijn debuut een doelpuntje mee te pikken.

Besnik Hasi startte op één verschil na met dezelfde elf als in de Supercup tegen Lokeren. Andy Najar nam nu de plaats in van Fabrice N'Sakala op de rechtsachter.

Het was paars-wit dat sterk aan de eerste helft begon, dat resulteerde in heel wat druk voor de goal van de tegenstander. Na 15 minuten wist Frank Acheampong na mooi combinatievoetbal de 1-0 in de netten te werken.

In de slotfase liet Aleksandar Mitrović de 2-0 liggen. Hij kopte een pracht van een voorzet van Praet onbegrijpelijk naast.

In de tweede helft zagen we heel ander wedstrijd, Anderlecht liet gewoon begaan en dan viel natuurlijk die tegengoal: 1-1. Tijd om in te grijpen moest Hasi toen gedacht hebben want Cyriac mocht gaan rusten, in zijn plek kwam Mattias Suarez. Even later kwam Nathan Kabasele ook opdraven.

Met meer aanvallende kracht lukte het Anderlecht dan om terug afstand te nemen van Moeskroen. Met nog een kwartier te spelen wist Mitrovic de bal heerlijk in de goal te koppen: 2-1. Vijf minuten later was het invaller Suarez die de 3-1 kon binnen leggen.