Rapid - RSCA : 0-0

WOENSDAG, 30 JULI 2003, 18:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Deze avond om 20u speelde Anderlecht wellicht een van de belangrijkste matchen van het seizoen. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkstand.

Anderlecht is in de tweede voorronde van de Champions League 0-0 gelijk gaan spelen op het veld van Rapid Boekarest. Het moet nu uitkijken voor een tegengoal in de return volgende week.

Anderlecht had een paar kansen om te coren, maar de afwerking liet het afweten. Jestrovic was net voor affluiten te zeer uit op eigen succes na een diepe bal van Seol. De Serviër zag Aruna niet staan. Aruna liet even later een bal te ver van de schoen stuiten.

Daarvoor verliep de partij kabbelend. Anderlecht begon controlerend, maar verloor halverwege wat de greep.
Rapid Boekarest kwam gevaarlijk voor het doel van Zitka via de talentrijke Bratu, die eerst onzeker was, en de jonge Niculae. Een trap van Niculae vanaf rechts ging rakelings over.

In de tweede helft stelde de wedstrijd niet veel meer voor. De spanning was aan beide kanten te snijden. Even was er een opstootje tussen Baseggio en de ingevallen Lutu. Ineens stonden alle spelers en scheidsrechters samengepakt.
De organisatie stond er bij de beide ploegen. Aanvallen werd naar het tweede plan verwezen. In de laatste minuut kopte Boekarest nog bijna raak.

opstellingen:
Rapid Boekarest: Dossey, Iencsi, Maftei, Perja, Badoi, Ilyes (78' Makinwa), Soava, Ziyati, Godfroid, Bratu, Niculae (59' Lutu)
Anderlecht: Zitka, Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht, Lovre, Hasi, Baseggio, Seol, Aruna, Jestrovic (76' Mornar)

Geel: 8' Soava, 26' Kompany, 30' Badoi, 59' Jestrovic, 70' Baseggio, 72' Ziyati
Rood:

Aftrap: 20 uur Belgische tijd
Scheidsrechter: Anton Stredak (Svk)
Stadion: Stadionul National Lia Manoliuanderlecht-online forum