Anderlecht laat thuis punten liggen

ZONDAG, 5 OKTOBER 2014, 19:54 - Michaël

Anderlecht is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het kwam tegen Genk namelijk niet verder dan een 0-0. Nathan Kabasele miste een kleine 20 minuten voor tijd nog een penalty.

Anderlecht - in het roos - deed er een tijdje over om op gang te komen maar dna zagen we toch best een aardige wedstrijd en creëerde paars-wit kansen. Scoren lukte echter niet ook de netten van Silvio Proto bleven leeg.

Op het einde van de rust toverde Matias Suarez nog een krulbal uit zijn mouwen maar Köteles was bij de pinken.

De tweede helft begon zonder vervangingen en echt veel voetbal was er toch niet te zien. Na het inbrengen van Frank Acheampong kwam er wel meer vuur in de partij. De Ghanees wist zelfs een penalty af te dwingen maar Kabasele besliste op de paal.

Een kleine tien minuten voor tijd kon Youri Tielemans een vrije trap over de muur krullen maar de Genkse doelman was paraat. Zo bleven de netten langs beide kanten leeg en pakt Anderlecht thuis maar één puntje.

Geen competitievoetbal volgende week, wel verschillende interlands. Nadien trekt Anderlecht naar KV Mechelen en ontvangt het de week daarop Arsenal.