Anderlecht neemt snipperdag in Charleroi

ZATERDAG, 22 NOVEMBER 2014, 20:01 - Garrincha

Anderlecht heeft de interlandbreak niet goed verteerd. Paars-wit voetbalde inspiratieloos en zonder inzet en verloor met 3-1 van Charleroi. Een verdiende nederlaag en de score kon gerust nog hoger oplopen.

Anderlecht had de voorbije twee seizoen telkens verloren in het Zwarte Land en was dus gewaarschuwd. Besnik Hasi liet de nog niet helemaal herstelde Defour aan de kant. Kljestan en niet Dendoncker was zijn vervanger.

Anderlecht begint niet onaardig aan de partij en een vrije trap van Tielemans zorgt voor het eerste gevaar. Op het kwartier verliest Najar echter de bal aan Ndongala en die zet een snelle counter op. Tainmont is goed meegelopen en rond knap af: 1-0.

Lang kan de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Na een blunder van François, die met de borst te kort terugspeelt op zijn doelman, is Mitrovic er als de kippen bij om te scoren: 1-1. Enkele minuten later is Anderlecht opnieuw gevaarlijk, maar de kopbal van Praet gaat net over.

Ook Charleroi zit niet stil. Kebano mag na een corner moederziel alleen inkoppen, maar hij viseert de paal. Vijf minuten voor de rust moet Proto goed tussenkomen op een schot van Ndongala. Niet veel later is Fauré net te laat om een voorzet van Tainmont in doel te glijden. 1-1 bij de rust en vooral Anderlecht mag daar best blij mee zijn.

Het verdiende tweede doelpunt van Charleroi laat na de pauze niet lang op zich wachten. Fauré kopt een hoekschop in doel: 2-1. De 35-jarige spits krijgt in het kwartier dat volgt nog twee prima kansen, maar hij mist ze allebei. Het is slechts uitstel. Op het uur weet hij in twee tijden wel de 3-1 op het bord te zetten.

En wat doet Anderlecht intussen? Niet veel. Het enige wat we u kunnen melden, zijn de invalbeurten van Cyriac en Kawaya. Pas zeven minuten voor affluiten zijn de bezoekers nog eens gevaarlijk. Doelman Penneteau voorkomt met een knappe reflex de aansluitingstreffer van Praet. Een doelpunt van Cyriac wordt ook nog terecht afgekeurd voor buitenspel.

Een slechte generale repetitie is een goede première, zegt men wel eens. Wel, laat ons dit dan onthouden als enige positieve van deze avond. Tegen Galatasaray zal paars-wit alleszins heel anders moeten voetballen wil het Europees overwinteren.