Anderlecht met ruime zege winterstop in

VRIJDAG, 26 DECEMBER 2014, 22:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft in zijn laatste wedstrijd van het jaar Westerlo verslagen met 4-0. Mitrovic en Conte zorgden al snel voor zekerheid. In de slotfase diepten Praet en Colin de score uit.


Anderlecht nam een vliegende start en halverwege de tweede helft stond het al 2-0 voor. Praet was telkens de man van de actie, Mitrovic en Conte werkten af. Paars-wit was heer en meester, maar verzuimde om de score uit te diepen. Westerlo mocht halfweg niet klagen met maar twee tegendoelpunten.

Na de pauze liet Mitrovic zich van zijn slechtste kant opmerken. De spits knalde met zijn elleboog vol in het gezicht van Godeau. De herhaling leerde dat het vrijwillig was. De scheidsrechter merkte echter niets op, waardoor de Serviër er voorlopig ongestraft van af kwam. Benieuwd of dit een staartje krijgt.

In de slotfase diepte Anderlecht de score verder uit tot 4-0. Praet bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt en in de toegevoegde tijd deed Colin hetzelfde. Tussendoor kreeg Godeau nog rood voor een overtreding op Alvarez.

Score: 4-0
Goal(s): 15' Mitrovic 1-0, 24' Conté 2-0, 81' Praet 3-0, 90' Colin 4-0

Anderlecht:Proto, Colin, Heylen, Deschacht, N'Sakala, Kljestan, Tielemans, Praet (86' Alvarez), Conté, Najar (81' Acheampong), Mitrovic (75' Cyriac)
Westerlo:Van Langendonck, Apau, Maertens, Godeau, Cools, Geudens (79' Dorda, Molenberhgs (79' Verschueren, Diallo(54' Lecomte), Annys, Schouterden, Koffi

Geel: 31' Cools, 35' N'Sakala, 58' Molenberghs
Rood: 88' Godeau

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.