Relaas van een drukke laatste transferdag

DINSDAG, 3 FEBRUARI 2015, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Rolando haalde Anderlecht op het nippertje zijn langverwachte defensieve versterking binnen. Het werd een erg stresserende laatste transferdag, maar Luciano D'Onofrio gaf het beslissende duwtje.


Gisteren moest het gebeuren. D'Onofrio had Anderlecht beloofd nog een verdediger te kunnen losweken bij Porto, maar intussen gooide Anderlecht ook Mogi Bayat in de strijd. Die onderhandelde met Diego Novaretti en polste enkele Franse pistes.

De enige optie die D'Onofrio zag bij Porto, was Rolando. Die voelde echter niet veel voor een transfer naar Anderlecht: sportief en financieel onvoldoende, zo oordeelde de Portugees met Kaapverdische roots. Hij wilde liever terug naar Inter Milaan, waar hij vorig seizoen succes kende.

's Ochtends kwam Inter met een bod op de proppen, maar Porto hield de boot af. D'Onofrio gebruikte al zijn invloed om Rolando richting Anderlecht te duwen. Even werd gedreigd met de B-kern, maar Rolando hapte niet toe. Dan maar de zachte aanpak. En die werkte: rond 22 uur ging Rolando akkoord met een verhuis naar Brussel.

Volgens Paulo Teixeira, één van de makelaars betrokken bij de deal, betaalt Anderlecht 700.000 euro om Rolando te huren en heeft het een aankoopoptie van 4 miljoen euro. Rolando's contract bij Porto loopt nog tot 2019.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.