Portugese journalist vol lof over Rolando

WOENSDAG, 4 FEBRUARI 2015, 20:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Rolando haalde Anderlecht niet zijn eerste keuze, maar volgens een journalist van de Portugese sportkrant Record deed Anderlecht toch een prima zaak. "Twijfel niet aan zijn kwaliteiten: hij is Champions League-niveau."


"Rolando is een erg goede verdediger", zo klinkt het in Sudpresse. "Fysiek is hij echt top. Misschien is hij wat traag, maar dat compenseert hij met een uitstekend positiespel. Ook met de kop is hij erg sterk, zowel verdedigend als aanvallend. Hij zal echt een meerwaarde zijn voor Anderlecht."

Nochtans liep het voor Rolando minder vlot bij Porto. Wat was het probleem? "Het begon twee jaar geleden. Samen met doelman Helton was hij de meest geliefde speler. Hij was ook international. Hij had alles waar een voetballer van droomde, maar wilde meer. Hij wilde een nieuwe uitdaging in een grotere competitie. Helaas voor hem waren de aanbiedingen te mager. Uiteindelijk werd hij een half seizoen verhuurd aan Napoli."

"Terug bij Porto verlengde hij zijn contract met twee jaar, maar hij werd meteen een seizoen uitgeleend aan Inter. Daar was hij een vaste waarde. Dit seizoen wilde de coach van Porto hem absoluut terug, maar Rolando weigerde voor Porto te spelen. Hij wilde nog steeds vertrekken naar een grotere competitie. Hij speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd met Porto of Porto B. Hij trainde wel, dus ik ben er zeker van dat hij komend weekend al kan spelen."



anderlecht-online forum