Hasi breekt hoofd over Marin en Rolando

VRIJDAG, 6 FEBRUARI 2015, 16:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Marko Marin en Rolando kreeg Besnik Hasi er in januari twee grote namen bij, maar het zijn ook twee spelers met een fysieke achterstand. "Het is moeilijk hen nu te laten starten. De kloof met Brugge mag niet vergroten."


"Marin en Rolando hebben een fysieke achterstand en een gebrek aan matchritme", vertelde Hasi vanmiddag. De enige oplossing: hen wedstrijden laten spelen. Dit is echter moeilijk daar Anderlecht elke punt kan gebruiken in de achtervolging op Club Brugge.

In het verleden werd al eens een oefenwedstrijd ingelast om spelers ritme te laten opdoen, maar door het drukke programma zit dat er niet meteen in. "Bovendien staan de tweedeklassers hier niet voor te springen. Ook zij zitten in een belangrijke fase van de competitie. En ze hebben een smallere kern."

"Marin wilde te veel tonen"

Marko Marin kreeg afgelopen weekend een eerste basisplaats. De Duitser liet maar weinig zien. "Hij wilde te veel tonen", aldus Hasi. Deze ervaring indachtig is het de vraag of Rolando zondag Michaël Heylen uit de basiself verdrijft. "Hij kan op zijn ervaring teren en op zijn positiespel. Het is inderdaad makkelijker, maar Heylen deed het ook heel goed. Ik heb geen reden om onmiddellijk te wisselen."

Hasi breekt zich nu hoofd over hoe hij Marin en Rolando topfit moet zien te krijgen tegen de play-offs. "We bekijken dit van week tot week, maar we willen hen uiteraard zo snel mogelijk in hun beste vorm. Hen een indivudueel programma geven is moeilijk, want ze moeten zich ook aanpassen aan de groep."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.