Van Holsbeeck: "De jaloezie zal nog erger worden"

ZATERDAG, 7 FEBRUARI 2015, 10:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck kijkt in Het Laatste Nieuws terug op de voorbije transferperiode, De Gouden Schoen en vooruit naar de play-offs. "Als iedereen fit is, hebben wij de beste ploeg", zegt de manager.


Vorig jaar gaf Van Holsbeeck zichzelf nog 0 of 10 na de wintermercato, hoeveel heeft hij zichzelf nu na de wintertransfers ?

"Ik pas. Ik ben alleszins zeer tevreden met de kwaliteit die we hebben binnengehaald. Intussen moeten we zien dat in de resterende zes wedstrijden de achterstand op Club Brugge niet nog groter wordt."

Rolando stond niet op de lijst van targets, hoe bent u dan bij hem terechtgekomen?

"Scholz en Reyes waren niet meer haalbaar. Via Luciano D'Onofrio hebben we sinds vorige zomer een goed contact met Porto. Finaal kwam Rolando ter sprake, ik had mijn twijfels. Toen we 's avonds naar huis reden zei ik tegen Vanden Stock: 'We gaan niks pakken om te pakken; dan doen we het met Heylen'. Om 22.30u heeft Porto tegen Rolando gezegd: 'Je gaat naar Anderlecht, punt uit.'"
"Toen we hem aan de luchthaven gingen afhalen, ben ik nog iets gaan drinken met Rolando en Luciano. Dan heeft Rolando mij gezegd: 'Ik heb er alles aan gedaan om naar Italië te kunnen, ik beweer niet dat ik tegen mijn zin naar Anderlecht kom, maar weet dat ik mij wil tonen want ik ga mijn laatste contractjaar in.' Ik heb daar begrip voor.

Roger Vanden Stock zei het enkele maanden geleden al, Anderlecht staat alleen.

"Dat is zo, meer dan ooit. Ik moet terugdenken aan de Gouden Schoen. Die begint met Vasquez die de trofee krijgt voor 'Doelpunt van het jaar', dan Ryan met de prijs voor 'Doelman van het jaar'. Ik zat aan tafel met Tielemans en Praet en zei tegen de jongens: 'Bereid je maar voor op een avondje Club Brugge.' Uiteindelijk slepen wij alle overgebleven trofeeën in de wacht. 's Nachts bij het naar buiten gaan, kijk je rond, zie je de blikken, en dan weet je: 'Ohlalala, het zal nog érger worden'."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.