Acheampong klaar voor finale Africa Cup

ZATERDAG, 7 FEBRUARI 2015, 16:36 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag staat de finale van de 2015 Africa Cup of Nations op het programma. Het duel gaat tussen Ivoorkust en Ghana. De finale krijgt alvast een paars tintje dankzij Frank Acheampong die uitkomt voor Ghana.


"Hier staan we dan in de finale van de Africa Cup", aldus Acheampong. "Ongelofelijk en dat voor mijn eerste deelname. Alleen is het spijtig dat de halve finale tegen Equatoriaal-Guinea ontaarde in rellen."

"We hadden de wedstrijd volledig in handen maar de lokale supporters hebben alles verbrod. Van zodra ze opmerkten dat ze de partij begonnen te verliezen begonnen ons te bekogelen met allerlei projectielen. Er vloog zelfs een helikopter laag boven de tribunes in een poging de gemoederen te bedaren."

Desondanks de incidenten is de paars-wit speler verheugd met het bereiken van de finale. "Ons doel is bereikt met de kwalificatie voor de finale. Het zal niet makkelijk worden maar we willen deze kans niet laten liggen."

Het duel start om 20 uur en wordt live uitgezonden op Eurosport.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.