Waarom Vanden Borre zo lang sukkelde

DINSDAG, 10 FEBRUARI 2015, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De huidige voetbaljaargang is nog niet die van Anthony Vanden Borre. Pas de laatste twee wedstrijden komt hij er opnieuw door. In Het Nieuwsblad legt Jürgen Geril uit wat het problemen van Vanden Borre waren/zijn.


1. Blessure van het WK

Vanden Borre liep tijdens het WK een kuitbeenbreuk op en scheurde de ligamenten van zijn enkel. Hij hij wilde te snel zijn wederoptreden maken, maar sukkelde langer dan verwacht met de naweeën. Hij bleef last hebben van pijntjes en ontstekingen. 's Ochtends kraakte het gewricht.

Deze besognes slopen in Vanden Borres hoofd. Hij kwam minder onder de mensen, zijn kap zakte dieper over het hoofd. De rechtsachter kon niet alle trainingen meedoen en daar zat hij mee. Intussen is de pijn bijna weg en tegen de play-offs moet Vanden Borre weer topfit zijn.

2. Onderschatting van Colin

Na een sterke terugkeer vorig seizoen geloofde Vanden Borre dat hij gebeiteld zat bij Anderlecht. Zijn contract werd verlengd tot 2019 en hij kreeg een forse loonsopslag. Met Maxime Colin kreeg hij een onbekende en goedkope concurrent, die bovendien volledig door de mand viel in zijn eerste maanden.

Vanden Borre had geen schrik voor zijn basisplaats en enige nonchalance stak opnieuw de kop op. Toen Colin hem begin december uit de basis verdreef, greep Anderlecht in. Besnik Hasi en Herman Van Holsbeeck hadden een goed gesprek met Vanden Borre. Hasi geeft hem nu de kans om als rechtsmidden weer ritme op te doen.

3. Eigen en externe kritiek

Als één van de anciens nam Vanden Borre dit seizoen de leiding van de groep op zich. In interviews durfde hij al eens hard uithalen naar zijn medespelers (Charleroi, Moeskroen). Goed bedoeld, maar een beetje misplaatst als je weet dat Vanden Borre zelf ook niet denderend speelde.

Toen oud-Anderlecht-speler Walter Baseggio hem nonchalant noemde, reageerde Vanden Borre. Dit is iets wat je als speler best niet doet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.