Club Brugge wil Collin weg bij voetbalbond

WOENSDAG, 11 FEBRUARI 2015, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het ontslag van Steven Martens lijkt de strijd binnen de KBVB volledig te zijn losgebarsten. Volgens Sudpresse ligt ook het hoofd van Philippe Collin op het kapblok. Club Brugge zou Colin willen buitenwerken.


Dat Collin topfuncties bij Anderlecht en de voetbalbond combineert, zorgt al langer voor wrevel. Maar nu wil Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe Collin wippen en vervangen door Mehdi Bayat. Ook andere clubs zien Collin liever vertrekken dan blijven.

Dat Anderlecht en de andere (top)clubs op verschillende vlakken van mening verschillen, is geen geheim. Het nationaal stadion is het bekendste voorbeeld.

Intussen is er ook de vraag of Collin zelf staat te springen om zijn mandaat, dat in juni afloopt, te verlengen. De 69-jarige Collin zou de politieke spelletjes binnen de bond stilaan kotsbeu zijn.

Collin volgde in 2009 als voorzitter van de Technische Commissie bij de voetbalbond Club Brugge-bestuurde Antoine Vanhove. Blijkbaar werden er toen minder problemen gemaakt over dubbele petten.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.