Wilhelmsson stopt met voetballen

WOENSDAG, 11 FEBRUARI 2015, 18:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een aanhoudende teenblessure dwingt Christian Wilhelmsson om te stoppen met voetballen. Tussen 2003 en 2006 wervelde de Zweed op de rechterflank van Anderlecht. Zijn dribbels maakten hem tot een publiekslieveling.


Op 35-jarige leeftijd zet Wilhelmsson een punt achter zijn carrière. In 2003 ontdekte Anderlecht hem tijdens een wedstrijd tegen het Noordse Stabaek. Drie seizoenen lang speelde Chippen in het Astridpark, waar hij een gesel was voor menig bezoekende defensie.

Na drie jaar Anderlecht achtte Wilhelmsson de tijd rijp voor een stap hogerop, maar een transfer naar een echte topclub kwam er niet. Hij ging naar het Franse Nantes. Dat werd geen succes en er volgden uitleenbeurten aan AS Roma, Bolton en Deportivo. In 2008 trok hij naar het Midden-Oosten.

Sinds dit seizoen speelde Wilhelmsson opnieuw in zijn vaderland voor Mjällby, de club waar hij zijn carrière begon. In 12 competitiewedstrijden scoorde hij 5 keer. Maar een teenblessure dwingt hem nu om te stoppen.

Bekijk de statistieken van Wilhelmsson bij Anderlecht in onze spelershistoriek.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.