Mitrovic: "Anderlecht wordt kampioen"

DONDERDAG, 12 FEBRUARI 2015, 07:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic geeft niet zo vlug interviews. Maar als het zover is toont hij meteen persoonlijkheid. Het Laatste Nieuws sprak met hem over zijn rode kaarten, zijn vrije tijd en zijn toekomst.


Te beginnen over zijn rode kaart tegen Godeau:
"Wat kan ik daar nog over zeggen? Ik heb een fout gemaakt, dat is zeker, maar ik had echt niet de bedoeling om hem pijn te doen. Ik krijg rode kaarten als ik iets gedaan heb, maar ook als ik niet gedaan heb. 'They don't like me!'"

"Ik moet veel meer incasseren dan dat ik zelf uitdeel. Dat is aan de scheidsrechters om dat te bestraffen of niet. Bij elk duel wordt aan mij getrokken en gesleurd. Tegen Zulte-Waregem was mijn truitje zelf gescheurd, maar ik durfde niet reageren, uit schrik voor een kaart. Ik moet mij laten aantrappen maar ik mag zelf niets doen. Zelfs als ik aan de ref ga vragen waarom, krijg ik een kaart."

Wacht dacht je van de beelden van Gedoz tegen Oostende?
"Het is duidelijk dat ze niet dezelfde criteria gebruiken om Anderlecht en Club Brugge te straffen. Blijkbaar gelden er andere regels voor Brugge dan voor ons. Voor alle duidelijkheid: dit zeg ik in mijn eigen naam."

Als je vanavond geel pakt, dan mis je de bekerfinale.
"Als ik op het veld stap, denk ik daar niet aan. Dan speel ik mijn match, zoals anders. Verwacht niet dat ik niet in duels zal gaan of dat ik me bang ga voelen. Ik ga wel proberen om niet te praten tegen de scheidsrechter, maar verder ga ik spelen zoals altijd."

Na je schorsing oog je scherper dan ooit
"Ik voel me goed. Ik kan blijven lopen. Ik ben heel blij dat ik de laatste twee wedstrijden goed heb gespeeld. Het enige wat er nu nog bij moet zijn goals. Dan is het plaatje compleet."

Je voelt je blijkbaar goed bij Marin
"Marko en ik begrijpen mekaar zeer goed, hij spreekt goed Servisch. Op het veld mis ik vooral Praet. Voor Nieuwjaar waren we heel goed op mekaar ingespeeld. Als hij terugkomt wordt dat ook een meerwaarde voor mij."

Wie wordt kampioen?
"Het is elk jaar hetzelfde verhaal, met dit verschil dat het vorig jaar Standard was en nu Club Brugge. Maar Anderlecht wordt altijd kampioen."

Is Swansea een goeie club of mik je hoger?
"Swansea is een goeie stabiele club in de Premier League. Maar voor mij is het belangrijk dat ik kan spelen en beter worden. Maar echt: ik heb op dit moment geen reden om te vertrekken. Alles hangt af van Anderlecht, van de clubs die me willen en van het geld dat er gevraagd en geboden wordt. Daar ben ik niet mee bezig."

Met wat zal je eind mei tevreden zijn?
"Als we alles gewonnen hebben. Daar gaan we voor!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.