"Als Giggs of Zanetti? Die hadden meer talent"

DONDERDAG, 12 FEBRUARI 2015, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgende week wordt Olivier Deschacht 34 jaar, maar de verdediger is aan één van zijn beste seizoenen ooit bezig. Van de 37 officiële duels die Anderlecht dit seizoen al speelde, miste hij nog geen minuut.


Deschacht wijt zijn sterk seizoen aan een prima basisconditie en goede verzorging. "Soms heb ik wel wat last van pijntjes, maar die leerde ik verbijten. Mijn enkel is het ergste. Mijn vriendin Annelien wordt 's morgens soms wakker van het gekraak. Voor elke match neem ik een pijnstiller."

Toch denkt Deschacht niet aan stoppen. "Als centrale verdediger kan ik gerust nog even doorgaan. Of ik zoals Giggs of Zanetti kan doorgaan tot mijn veertigste? Dat valt moeilijk te voorspellen. Mijn startsnelheid is nog oké, maar die hadden meer talent."

"Niet elke dag seks"

Deschachts vriendin Annelien heeft momenteel een rubriek in het Vijf-programma 'Alle Dagen Seks'. Is dit iets voor Deschacht? "Ik krijg de vraag erg vaak, maar neen: ik doe er niet aan mee", zo lacht hij.

"Ik denk niet dat het goed is voor een profvoetballer om zo vaak te vrijen. Je zou eens moeten navragen bij spelers wie het de dag van de wedstrijd doet. Volgens mij zijn het er niet veel."

"Goed dat Annelien in de zomer bevalt"

In juni wordt Deschacht voor de tweede keer vader. Elena (3) krijgt er dan een broertje of zusje bij. "Ik heb altijd al veel kinderen gewild", verklapt Deschacht. "Het is goed dat Annelien in de zomer bevalt. Dan is er geen voetbal en kan ik 's nachts mee opstaan voor de baby."

"Maar nu concentreer ik me eerst volop op het voetbal: ik wil zowel de titel als de beker winnen."



anderlecht-online forum