Cercle steunt Anderlecht in KBVB-heisa

DONDERDAG, 12 FEBRUARI 2015, 20:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na AA Gent heeft nu ook Cercle Brugge bij monde van voorzitter Frans Schotte zijn toegezegd aan Anderlecht in de hele KBVB-heisa. Ook Schotte vindt het jammer dat Steven Martens weg is. En hij gunt Anderlecht het nieuwe stadion.


"Het is mogelijk dat Roger Vanden Stock zich geïsoleerd voelt, maar wij volgen Anderlecht in een aantal standpunten", vertelt Schotte bij Voetbalkrant. "Ook voor ons verdiende Martens een ander lot. We vinden het jammer dat er geen pogingen ondernomen zijn om dit samen met Martens op te lossen. Hij verdiende het niet om te worden buitengewerkt."

Nationaal stadion

Een ander heikel punt is het nieuwe nationale stadion. Schotte heeft er niets op tegen dat Anderlecht daar zou spelen. "Het is een goede zaak dat zo'n stadion er komt. En we weten dat het niet rendabel is zonder een clubteam."

Schotte vindt niet dat Anderlecht een voorkeursbehandeling krijgt als het er zou mogen spelen. "We willen discussiëren over een faire huurprijs. Maar men moet niet roepen dat het stadion er niet mag komen."

Anti-Defour-tifo

Ook over de lichte straf die Standard kreeg na de tifo tegen Steven Defour treedt Schotte Anderlecht bij. "De sanctie is zeer mild. Standard blijft maar waarschuwingen krijgen en nooit straffen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.