Anderlecht eenvoudig naar bekerfinale

DONDERDAG, 12 FEBRUARI 2015, 22:48 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van de Beker van België. Na de 0-2 uit de heenwedstrijd, klopte Anderlecht A.A. Gent nu met 3-0.


Gent begon furieus aan de wedstrijd, maar Steven Defour drukte de Gentse hoop al na dertien minuten de kop in met een afstandsschot.

Twee minuten later ging de blauw-witte defensie aan het klungelen. Aleksandar Mitrovic toonde geen medelijden en haalde de trekker over: 2-0, meteen ook de ruststand.

Besnik Hasi liet Gohi Bi Cyriac aan de tweede helft beginnen als vervanger van Mitrovic, die bij een gele kaart de finale zou missen.

Kort voor het uur stuurde Marko Marin Ibrahima Conté diep. Matz Sels kwam te laat. Penalty en geel. Tielemans trapte de elfmeter tegen de touwen.

De Gentse eerredder kwam er niet meer. Het debuut van Rolando wel.

Anderlecht neemt het in de finale op tegen Club Brugge, dat Cercle Brugge eenvoudig opzij zette.

Score: 3-0
Goal(s): 13' Defour (1-0) 15' Mitrovic (2-0), 58' Tielemans (3-0, pen)

Anderlecht:Proto, Colin, Heylen, Deschacht, N'Sakala (69' Rolando), Vanden Borre, Tielemans, Marin, Defour (59' Rolando), Conte, Mitrovic (45' Cyriac)
A.A. Gent :Sels, Rafinha, Gershon, Asare, Brecht Dejaegere, Neto, Kums, Hajradinovic, Milicevic, Depoitre, Simon

Geel: 56' Sels
Rood: /

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Stadion: Constant Vanden Stock



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.